28 Şubat 2018 Çarşamba

Bağırsak sağlığı = bedenin sağlığı






BAĞIRSAKLAR BORU DEĞİLDiR !..
..
Çok değil ;15- 20 yıl öncesinde bağırsaklara sadece boşaltım organı olarak bakılırdı
Besinlerin gelip geçtiği yer .
Upuzun kıvrım kıvrım borular !..
..
Bağırsak tıkanıklığı
Bağırsak düğümlenmesi
Bağırsakları temizlemek
Bağırsakları yıkamak
Bağırsakları çalıştırmak
Bağırsakları açmak
Bağırsakları dezenfekte etmek
Bağırsakları ....
..
Boru ile ilgili ne kelime varsa onlar kullanılarak tarif edildi ortaya çıkan  durumlar.
Oysaki bağırsaklar üzerine ortaya çıkan yeni gelişmeler ,onun bağışıklık sisteminin temeli olduğu bilincini geliştirdi.
..
2.BEYİN
Hatta daha ileri aşamalarda 2. Beyin adı verildi.
Metabolizmamızın tamamen idare edildiği yer.
Bütün vücut sistemlerinin merkezi.
..
Besinler hakkında; sadece yenilir içilir işlevlerinin dışında içerikleri ile sağlığımızı ne kadar etkiledikleri konusunda müthiş bir bilinç sıçramasından bahsedebiliriz.
..
Artık gıdalara ezberlenen anlayışlar ile damak tadı denilen aldatıcı yönleri ile bakmak anlayışı terkediliyor.
..
Yediğim yemek ,içtiğim içecek benim sağlığımı nasıl etkileyecek ?
Bu doğru sorunun doğru cevapları aranır oldu hep !..
..
Artık doğru bir yolun açıldığını çok iyi biliyoruz.
Bu yolda baş döndürücü bir hızla ilerliyoruz.
..
Bağırsaklarımızdaki probiotikleri konuşmaya başladık artık.
Bağırsaklarımızda bulunan mikroorganizmalar hangi gıdalarda bulunuyorsa bunları arıyoruz.
Seçeneklerimizin önceliği probiotik gıdalar oldu..
..
FERMENTASYON
Probiotik gıdaların sağlığımız için kritik önemide kavrıyoruz.
Hastalanmamak için probiotik gıdalar önleyici ilaç gibi..
Fermentasyon denilen mayalama dediğimiz döngünün bir yaşam döngüsü olduğunu öğreniyoruz.
Besinler aslında mide ve bağırsaklarımızda mayalanıyor yani  fermente oluyor. Değişiyor ,dönüşüyor,sindirilebilir bir hale geliyor.
..
Bu besinlerin daha ağzımıza girmeden mideye inmeden bağırsaklara doğru yola çıkmadan önce değişemsi dönüşmesi ve sindirilebilir hale gelmesi mayalanma.
Çok daha rahat ve kolay emilim yapılabilmesi için gerekli bir işlem.
..
Fermentasyonu daha çok öğreneceğiz.
Fermentasyonu gerçekleştiren probiotik bakterileri daha yakından inceleyeceğiz.
..
BAĞIRSAKLAR BORU DEĞİL , 2. BEYİN..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder